vis voordelen
Vis is een mijn van veel vitamines en mineralen, zoals: calcium, fosfor, ijzer, zink, jodium, magnesium, kalium, aminozuren en vetzuren.
Studies zijn het er unaniem over eens dat het eten van vis van minstens 1-2 porties per week het menselijk lichaam ten goede komt.Vis is een van de beste eiwitrijke voedingsmiddelen, omdat het een rijke bron van hoogwaardige eiwitten is en weinig vet bevat. belangrijke voordelen van vis?
De belangrijkste voordelen van vis voor het lichaam
Vis heeft veel gezondheidsvoordelen voor het menselijk lichaam, en de belangrijkste voordelen van vis zijn:
1. Bevorder de groei en het functioneren van de hersenen en neuronen
Dit komt door de volgende zaken:
Vis levert omega-3, essentiële vetzuren en mineralen die nodig zijn voor de ontwikkeling van zenuwen en hersenen bij de foetus als het wordt gegeten door een zwangere vrouw, en zorgt voor een goede mentale en visuele ontwikkeling.
Sommige onderzoeken hebben een verband gevonden tussen de inname van omega-3 en een verminderd risico op depressie, dementie en de ziekte van Alzheimer.
De omega-3-vetzuren in vis spelen een grote en essentiële rol bij het verbeteren van de werking van neurotransmitters, het vergroten van het geheugen, de concentratie en verschillende mentale processen. الربح من الالعاب kostenlose singlebörse aus dietikon
Het is gebleken dat oudere volwassenen die minstens één keer per week vis en zeevruchten eten, hun risico op de ziekte van Alzheimer en dementie verminderen.
Het bleek dat degenen die regelmatig vis aten minder depressief waren dan degenen die dat niet deden.
2. Bevorder de gezondheid van het hart
Het hoge gehalte aan essentiële vetzuren van vis maakt het een belangrijke rol bij het handhaven van de cardiovasculaire gezondheid, het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van het risico op beroertes en hartaanvallen. Omdat vissen het vermogen hebben om:
Bestrijding van infecties die de slagaders en bloedvaten kunnen aantasten.
Bloedstolling verminderen.
Het verlaagt het gehalte aan vetten en slechte cholesterol (LDL) in het bloed. gaytreff aus dietikon
Bloeddrukniveaus onder controle houden. ما مجموع الاعداد التي تدل على الكميه نفسها emmen beste singlebörse
Verbeter de elasticiteit van bloedvaten. افضل العاب على الانترنت
3. Preventie van artritis
Het bleek dat het consumeren van omega-3-bronnen, zoals: vette vis, de volgende voordelen biedt voor de gewrichten:
Vermindert het risico op infecties, vooral artritis.
Verlicht symptomen van reumatoïde artritis, auto-immuunziekten en psoriasis.
4. Kankerpreventie
Sommige onderzoeksresultaten hebben de inname van omega-3-vetzuren in verband gebracht met een verminderd risico op sommige soorten kanker in hoge mate, met name kankers van het spijsverteringsstelsel, mondkanker, slokdarmkanker, darmkanker, prostaatkanker en eierstokkanker.
5. Preventie van astma bij kinderen
Het bleek dat kinderen die meer vis aten dan anderen, minder kans hadden om astma te ontwikkelen en symptomen te ontwikkelen dan anderen.
6. Diabetespreventie
Naast het feit dat het eten van vis voor diabetici hen helpt om een normaal suikergehalte te behouden, is er een verband gevonden tussen het eten van bronnen van essentiële vetzuren en omega-3 vetzuren en het verminderen van het risico op diabetes.
Dus het eten van vis en zeevruchten zal een positieve rol spelen voor diabetici en om het te voorkomen, en dus liggen de gezondheidsvoordelen van vis.